Παρακολουθηση μεσω EMAIL

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

«Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη»


Την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι δεν πιστεύει πως το 2012 θα έρθει το τέλος του ευρώ ως ενιαίας ευρωπαϊκής νομισματικής μονάδας.

«Το 2012 θα είναι το τέλος του ευρώ; Η απάντησή μου είναι: δεν το πιστεύω. Είναι απίθανο η νομισματική μονάδα να εξαφανιστεί το 2012», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Πρετόρια.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βεβαιώσει και επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρ), εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό» πρόσθεσε.

Η Κρ. Λαγκάρντ δήλωσε παράλληλα ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη θα «αναθεωρηθούν προς τα κάτω» για το 2012, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν γύρω στις 25 Ιανουαρίου.

Σημείωσε επίσης ότι οι αφρικανικές χώρες θα υποφέρουν αν δεν ρυθμιστεί το 2012 η κρίση του ευρώ. «Οι χώρες θα υποφέρουν από συμφορές αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κρίση του ευρώ», υπογράμμισε, αναφερόμενη στις χώρες της Αφρικής εν γένει και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, την οποία επισκέφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
newsbeast.gr
Σας Άρεσε? Κάντε LIKE..!!