Παρακολουθηση μεσω EMAIL

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

ΣΟΙΜΠΛΕ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ…ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ;ΠΟΣΟ ΑΙΜΑ ΑΚΟΜΗ;Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έχει προσπαθησει αρκετά και πως δεν έχει υλοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές υποσχέσεις της εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.«Η Ελλάδα δεν έχει προσπαθησει αρκετά έως τώρα, αυτό πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, παραδεχόμενος μεν πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τις «εγχώριες πολιτικές δυσκολίες» αλλά αποσαφηνίζοντας ότι «κανένας στη Γη που έχει παρακολουθήσει αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να σκεφτεί πως η Ελλάδα έχει υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί».


Η κριτική του κ. Σόιμπλε για την Ελλάδα έγινε στο πλαίσιο μίας ευρύτερης τοποθέτησης για τη στρατηγική που πρέπει να υιοθετηθεί προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση που ταλανίζει την ευρωζώνη, με τον γερμανό αξιωματούχο να εκτιμά ότι η «το να δοθούν περισσότερα χρήματα δεν πρόκειται να βοηθήσει. Το αποφασιστικό ζήτημα είναι πολεμήσεις αξιόπιστα τα αίτια της κρίσης.


»[Το πρόγραμμα ]πετυχαίνει πολύ καλά στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Δεν πετυχαίνει πολύ καλά στην Ελλάδα. Αλλά πρέπει να πετύχει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε, διευκρινίζοντας μάλιστα πως οι μεγάλοι ασθενείς της νομισματικής ένωσης, η Ιταλία και η Ισπανία, «είναι διαφορετικές [καθώς] κάνουν μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες».


»Πρέπει να πολεμήσουμε τα αίτια [της κρίσης], συνέχισε ο γερμανός υπουργός, προσθέτοντας πως την λύση δεν θα δώσουν «μονάχα τα χρήματα ή οι διασώσεις [...] ή η νομισματική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – αυτά ποτέ δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα».


Τα σχόλια του γερμανού υπουργού Οικονομικών έρχονται ουσιαστικά ως απάντηση στους επικριτές του Βερολίνου, που είναι δυσαρεστημένοι με την προσήλωσή του σε πολιτικές δημοσιονομικής λιτότητας και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, συστήνοντας αντίθετα γενναίες επενδύσεις και επεκτατική νομισματική πολιτική, έστω κι αν αυτό αυξήσει τον πληθωρισμό.


Ανάμεσα στους επικριτές βρίσκεται και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στον οποίο ο κ. Σόιμπλε άσκησε σκληρή κριτική.


«Ο κ. Ομπάμα θα έπρεπε να επικεντρώσει την προσοχή του στη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος [που] είναι υψηλότερο από αυτό της ευρωζώνης», σχολίασε ο γερμανός ηγέτης, προσθέτοντας δηκτικά πως «οι άνθρωποι είναι πάντοτε έτοιμοι να δώσουν συμβουλές σε άλλους».
Επιμέλεια: Μαράκης Αλέξανδρος -ΣΚΑΙΚάντε και κανένα LIKE..Τσάμπα είναι..!!