Παρακολουθηση μεσω EMAIL

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Der Spiegel: Ευρωπαϊκό σχέδιο για διάσωση του ευρώΣχέδιο το οποίο θα οδηγήσει σε μια πραγματική ένωση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών πολιτικών για να σωθεί το ευρώ, προετοιμάζουν οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών όπως...γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Ωστόσο όπως διευκρινίζει το περιοδικό το σχέδιο θα ισχύσει μόνον για τα νέα χρέη που θα δημιουργούν οι ευρωπαϊκές χώρες κι όχι για τα παλιά.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι εργάζονται πάνω στο σχέδιο αυτό, βάσει του οποίου τα κράτη μέλη δεν θα μπορούν πλέον να δημιουργούν νέα χρέη βάσει πέραν των δυνατοτήτων τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο σχέδιο προβλέπεται πως τα κράτη θα μπορούν να διαθέτουν μόνον πόρους που καλύπτονται ήδη από τα έσοδά τους. Οποιαδήποτε χώρα χρειάζεται περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει στη διάθεσή της θα πρέπει να γνωστοποιεί τις ανάγκες της στην ομάδα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία θα αποφασίζει τότε αν τα αιτήματά της είναι δικαιολογημένα και σε ποιο ύψος.

Στη συνέχεια θα εκδίδονται ευρωομόλογα για να χρηματοδοτούνται τα νέα αυτά χρέη. Ένας πρόεδρος αναφέρει η ert.gr, ο οποίος θα κληθεί εν τέλει να αναλάβει καθήκοντα Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, θα διευθύνει την ομάδα των υπουργών, η οποία θα ελέγχεται από ένα νέο ευρωπαϊκό όργανο, στο οποίο θα έχουν έδρα εκπρόσωποι των εθνικών κοινοβουλίων.
Κάντε και κανένα LIKE..Τσάμπα είναι..!!