Παρακολουθηση μεσω EMAIL

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Θα έφτιαχναν πλαστά δίευρα 100.000 ευρώΤο δρόμο για τις
φυλακές πήραν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον των ανακριτικών αρχών, τα τρία φερόμενα μέλη κυκλώματος που είχε στήσει εργαστήρι παραχάραξης νομισμάτων των 2 ευρώ στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Οι τρεις συλληφθέντες αρνήθηκαν τις σε βάρος τους....


αποδιδόμενες κατηγορίες, ισχυριζόμενοι ότι ο εξοπλισμός που βρέθηκε στο υπόγειο σπίτι της Επανομής χρησιμοποιείτο για την κατασκευή μπρελόκ και αναμνηστικών δώρων. Δεν έπεισαν όμως τις δικαστικές αρχές που τους έκρινε προσωρινά κρατούμενους.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν αρχικά ένας Ελληνοβούλγαρος, ηλικίας 59 ετών, κι ένας Έλληνας, 41 ετών. Λίγες ώρες μετά τις παραπάνω συλλήψεις παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης ένα ακόμη μέλος της σπείρας, ένας άνδρας ηλικίας 4ο ετών, που είναι αδελφός του 41χρονου.

Όπως ανακοινώθηκε, στο νομισματοκοπείο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών, όπως δακτύλιοι και πυρήνες, με τις οποίες οι παραχαράκτες θα μπορούσαν να κατασκευάσουν κέρματα συνολικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ. 

Μεταξύ του εξοπλισμού παραγωγής που κατασχέθηκε ήταν ένα υδραυλικό πιεστήριο, ένα μηχάνημα για τη διαμόρφωση της στεφάνης με τα γράμματα, που προμήθευσε ο Ελληνοβούλγαρος στα δύο αδέλφια, εργαλεία για τη διαμόρφωση της οδόντωσης στη στεφάνη, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα παχύμετρο κερμάτων και μήτρες εκτύπωσης.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε ύστερα από συνεργασία των ελλήνων αστυνομικών με βούλγαρους συναδέλφους τους και την Europol. 

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν στη βουλγαρική πόλη Πλόβντιβ τρεις άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, καθώς φέρονται να ήταν μέλη της ίδιας σπείρας.Κάντε και κανένα LIKE..Τσάμπα είναι..!!