Παρακολουθηση μεσω EMAIL

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

12 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ"

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον πρώην διευθυντή της δορυφορικής ΕΡΤ Νίκο Κούρτη και στη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Ειρήνη Νικολοπούλου επέβαλε το Γ΄ Tριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.  Κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία στο αδίκημα αντίστοιχα. Το δικαστήριο αθώωσε τρεις δημοσιογράφους (Γιάννη Κορωναίο, Κωστή Παρρά και Ντίνα Οικονομίδου).

Η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί σε βάρος τους τον Ιούνιο του 2010 μετά από εισαγγελική έρευνα με αφορμή καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η υπόθεση αφορούσε το δωδεκαπλασιασμό του κόστους λειτουργίας της ERT WORLD από το 2005 εως το 2009. Ενδεικτικά από 300 χιλιάδες ευρώ κατέληξε το 2009 σε 3-4 εκατομμύρια .
Επίσης αφορά προσλήψεις στελεχών-δημοσιογράφων που καταγγέλθηκαν ως διαβλητές με μισθούς από 6.000 έως 8.000 χιλιάδες ευρώ. Ακόμα αφορά μετατροπή των 4 βασικών εσωτερικών παραγωγών σε μεικτές με ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρίες παραγωγές που εκτόξευσαν κόστος για πληρωμές συνεργείων συντελεστών εξωτερικών στούντιο.

Κάντε και κανένα LIKE..Τσάμπα είναι..!!