Παρακολουθηση μεσω EMAIL

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Μια τζούρα… ραδιενέργεια με κάθε τσιγάρο!


Οι καπνοβιομηχανίες φρόντισαν να το κρύψουν επιμελώς…

Ένα πόρισμα-σοκ προέκυψε από τη μελέτη απόρρητων εγγράφων των καπνοβιομηχανιών των ΗΠΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα το 1998. Ερευνητές του Πανεπιστημίου UCLA αποκάλυψαν ότι ο καπνός των τσιγάρων περιέχει καρκινογόνα ραδιενεργά σωματίδια, πέρα από τις 4.000 άλλες χημικές ουσίες, τα οποία προκαλούν αποδεδειγμένα γενετικές ανωμαλίες και καρκίνο των πνευμόνων τόσο στους ενεργητικούς όσο και στους παθητικούς καπνιστές.


Οι καπνοβιομηχανίες γνώριζαν ότι στο τσιγάρο υπήρχαν ραδιενεργές ουσίες, αλλά επέλεξαν να τηρήσουν σιγή ιχθύος για να μην έχουν απώλειες στα κέρδη τους. Το πιο εξωφρενικό, βέβαια, είναι ότι το 1964 μία εκ των ραδιενεργών ουσιών ταυτοποιήθηκε ως πολώνιο-210 και παρότι υπήρχε τεχνική να την απομακρύνουν από τον καπνό, επέλεξαν να μην το κάνουν!
Γιατί; Όχι, γιατί ήταν πολυδάπανη διαδικασία… Αλλά γιατί απαιτούνταν ιονισμός της νικοτίνης για να φύγουν τα ραδιενεργά στοιχεία, μία διαδικασία που θα καθιστούσε δυσκολότερη την απορρόφησή της από τον εγκέφαλο των καπνιστών και συνεπώς θα μείωνε την ικανοποίηση που νοιώθουν οι καπνιστές από το τσιγάρο.

Μιας και το τσιγάρο παραμένει το ίδιο εθιστικό, αν όχι περισσότερο, να υποθέσουμε ότι συνεχίζουν να μας δολοφονούν κάθε μέρα…Κάντε και κανένα LIKE..Τσάμπα είναι..!!