Παρακολουθηση μεσω EMAIL

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Περισσότεροι Έλληνες Ζουν στη φτώχεια από τους Ιρανούς


Ο αριθμός των ανθρώπων στην Ελλάδα οι οποίοι κατατάσσονται κάτω από το όριο της φτώχειας φτάνει τα 2,4 εκατομμύρια (ή σε ποσοστό άνω του 20% σε σύνολο πληθυσμού 11,3 εκατομμυρίων ανθρώπων). Η e–kathimerini αναφέρει ότι σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) έχουν κυκλοφορήσει τα δεδομένα από το 2010, την πρώτη ενημέρωση δεδομένων μετά τη φοβερή σειρά μέτρων λιτότητας. 
 
Οι δαπάνες των νοικοκυριών έχουν μειωθεί δραματικά στα δύο χρόνια από τότε που διαμορφώθηκε η παρούσα κατάσταση και είναι στην πραγματικότητα πολύ χειρότερη από ότι φάινεται. Ωστόσο, συγκρίνοντας χώρες σε παρόμοια κατάταξη, στοιχεία της CIA δείχνουν την Ελλάδα τώρα πολύ πιο φτωχή – εξαθλιωμένη από το Ιράν, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, το Μεξικό, καθώς και τη Δυτική Όχθη (Παλαιστίνη).
Το ετήσιο εισόδημα των 6.591 ευρώ ανά έτος είναι το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα σε σύγκριση με το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα των 12. 637 ευρώ, αλλά αυτό που είναι ίσως το πιο ανησυχητικό – καθώς η κοινωνική αναταραχή συνεχίζει να αυξάνεται – είναι ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τις μεγαλύτερες οικονομικές ανισότητες, καθώς το 20% πλουσιότερων του πληθυσμού είχε ετήσιο εισόδημα που ήταν έξι φορές μεγαλύτερο από το φτωχότερο 20%.
Και από τις επίσημες αναφορές της CIA φαίνεται πως η Ελλάδα κατρακυλά κάτω από τη λεπτή κόκκινη γραμμή.
 
Mετάφραση για την ΕΛ.Λ.Α.Σ.: Πναγιώτης Σπυρόπουλος.
Συνολικά 901,190 Ελληνες “νοικοκυραίοι” ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
 όριο της φτώχειας..
 Κάντε και κανένα LIKE..Τσάμπα είναι..!!