Παρακολουθηση μεσω EMAIL

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Λαθρεπιβάτες τέλος: Έρχονται τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και οι μπάρες εισόδουΜε μπάρες στις εισόδους των σταθμών του μετρό, εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σταδιακά από το 2014,καθώς επίσης με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την παροχή κινήτρων για την πρόληψη της λαθρεπιβίβασης, σκοπεύει το υπουργείο Μεταφορών να συνεχίσει τη μάχη κατά της εισιτηριοδιαφυγής αυξάνοντας τα έσοδα των συγκοινωνιακών εταιρειών.
Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, είναι να αποτραπεί το ενδεχόμενο αύξησης των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά 25%, η οποία έχει μετατεθεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Προϋπόθεση για να αποφευχθεί η άνοδος της τιμής των κομίστρων είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο γ.γ. Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος, η μέση αύξηση στις πωλήσεις εισιτηρίων να φτάσει περίπου το 10%, ώστε να εξοικονομηθούν περί τα 25 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί το 1/3 της μισθολογικής δαπάνης της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).
Το κόστος της εισιτηριοδιαφυγής...
Σήμερα υπολογίζεται ότι η εισιτηριοδιαφυγή κοστίζει στον ΟΑΣΑ από 25 έως 37,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Παράλληλα το υπουργείο σκοπεύει να εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την εισιτηριοδιαφυγή με τη μετακίνηση εργαζομένων που σήμερα απασχολούνται ως διοικητικό προσωπικό στην έκδοση και στον έλεγχο εισιτηρίων.
Για τα μέσα σταθερής τροχιάς απαιτούνται 120-150 άτομα, ενώ για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ 100-120 άτομα.
Τα μέτρα για τη λαθρεπιβίβαση - παρά την εκτιμώμενη κατά 10% μείωση της επιβατικής κίνησης - είχαν ως αποτέλεσμα τον περασμένο Οκτώβριο να καταγραφεί άνοδος 12% στις πωλήσεις, ενώ τον Νοέμβριο το συγκεκριμένο μέγεθος ήταν 4,7%, μειωμένο λόγω των αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων στα μέσα μεταφοράς.
Παράλληλα το υπουργείο προχωρά στην παροχή κινήτρων για την αγορά εισιτηρίων, φέρνοντας σε περίπου 20 ημέρες δεσμίδες των 11 εισιτηρίων, τα οποία οι επιβάτες θα πληρώνουν στην τιμή των δέκα.
Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί στον χώρο των συκγοινωνιών η προοπτική ένταξης των εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο.
Ήδη απόφαση για απεργίες πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ενώ κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισαν ομόφωνα και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει συντονισμός δράσεων με όλους τους εργαζομένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης διεμήνυσε χθες ότι "είναι αυτονόητο ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί, γι' αυτό, άλλωστε, ψηφίστηκε και κάθε ιδιαιτερότητα θα αντιμετωπιστεί μέσα στο πλαίσιο του νόμου, διότι ο νόμος είναι σαφής".


Κάντε και κανένα LIKE..Τσάμπα είναι..!!